Egyesületünk életéből

Méhészet 1958.július

A nagykanizsai földműves-szövetkezet méhészcsoportja is jól fejlődik. A méhészek többsége meggyőződött arról, hogy szaktudását csak a szakcsoporton belül fejlesztheti. Az 1950-ben alakult csoportnak ma már több mint 90 tagja van, kb 1000 méhcsaláddal. A földműves-szövetkezet minden támogatását élvezik. Célul tűzték ki, hogy tanfolyam keretében elsajátítják a tudományos alapon álló méhészet magasabb fokú szakmai ismereteit és gyakorlatát. A szakcsoport a magas színvonalú oktatást a jövőben is folytatni kívánja. Ezenkívül a földműves- szövetkezet segítségével rövidesen egy közös műhelyt rendeznek be, ahol a csoport tagjai méhészeti eszközöket javíthatnak, illetőleg készíthetnek.

Méhészet 1958.október

Zala megye: a nagykanizsai szakcsoport rövid múltra tekinthet vissza. Csupán három éve működik, de ez az idő elég mozgalmasan telt el. Eleinte a kis- és nagykanizsai méhészek együtt alkottak szakcsoportot. Az idén a kiskanizsaiak különváltak. A nagykanizsai csoport nagy lendülettel fogott a munkához. Ennek eredménye abban is megnyilvánul, hogy már 7000 Ft-os közös alapot sikerült létesíteniök. Így megvalósulhat a méhészek régi vágya: a közös műhely, ahol a tagok olcsón készíthetik el a kaptárakat és más eszközöket. Ezáltal nemcsak  a méztermelés önköltsége csökken, hanem a közös munka, az egymásnak nyújtott segítség a szakcsoport belső életében is jelentős fejlődést eredményez. Kövessük a nagykanizsai szakcsoport példáját, mert az így elérhető haszon nemcsak a népgazdaságnak, hanem minden termelő méhésznek külön-külön is érdeke.

Létrehozva: 2017-12-04
Utoljára módosítva: 2017-12-04