Prága – Pozsony 2018. június 28 – július 01.

Prága – Pozsony 2018. június 28 – július 01. (4 nap/3 éjszaka)

Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: 1 éjszaka Mosonmagyaróvár vagy környéke, 2 éjszaka Prága, szálloda***, 2 ágyas zuhanyzós szobák

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

Program 1. nap Méhész szakmai program Szállás és vacsora Mosonmagyaróvár vagy környéke.

2. nap Reggeli után utazás a szlovák fővárosba, Pozsonyba, ahol közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták. A város felett magasodik a négytornyú pozsonyi Vár, mely a város jelképe. A várban ma a Szlovák Nemzeti Múzeum található. A várdombról csodálatos kilátás nyílik a városra és a Dunára. Helyi vezetővel tekintjük meg Pozsony templomokkal, polgárházakkal teli belvárosát, a magyar királyok és királynők koronázási színhelyéül szolgáló Szent Márton székesegyházat. Sétánk folytatásaként a további fő nevezetességek: Prímási Palota, Ó-városháza, Szent Mihály kapu. A városnézés után rövid szabadprogram. Továbbutazás Csehországba, a Világörökség részeként nyilvántartott Kutna Horaba, amely a középkorban Prága mellett Csehország legnagyobb városa és a királyság ezüstbányászatának központja volt. A hátborzongató Csontkápolna és az impozáns Szent Borbála Katedrális megtekintése. Utazás a prágai szállásra, vacsora a hotelben.

3. nap Reggelit követően prágai programunkat a várost megkoronázó Hradzsinnal kezdjük. Könnyű séta során ismerkedünk meg a tizenegy évszázadon át épülő, bővülő hajdani királyi rezidenciával. Bejárjuk a legszebb és legérdekesebb részeit: Szent Vitus-székesegyház, Ulászló-terem, Aranyművesek utcácskája. Délután a városnézés folytatása a „száztornyú” Prágában. Az Óváros és a Kisoldal nevezetességeit nézzük meg: Károly-híd, Orloj, Óvárosi tér, Szent Miklós-templom, Tyn-templom, Vencel tér. Szabadprogram, mindenki egyénileg is élvezheti az ódon utcák és a híres prágai sörözők hangulatát. Vacsora egy belvárosi étteremben.

4. nap Indulás kora reggel. Utazás pihenőkkel Česky Krumlovba. Ez a varázslatos város Csehország egyik legszebb látványossága. A várost a XIII. században alapították, azóta is őrzi középkori jellegét és felejthetetlen hangulatát. Sok idelátogató utas, a gyönyörű építészeti emlékeinek köszönhetően Prágához hasonlítja. A város északi részét uraló vár az UNESCO világörökség részét képezi. Városnéző séta az óvárosban, majd rövid szabadprogram.

Hazautazás rövid pihenőkkel, kora este vacsora Sopron környékén. Érkezés az éjszakai órákban.

Top Utazási Iroda Tel: +36 30 600 1954  E-mail: info@toputazas.com  www.toputazas.com MKEH nyilvántartási szám: U-001426

Létrehozva: 2018-01-01
Utoljára módosítva: 2018-01-10