A 2016. évi méhészkirándulás keretében idén Szlovákiát céloztuk meg úti célul, ahol három emlékezetes napot töltöttünk együtt.
Jártunk a Dobsinai-jégbarlangban, ahol bizony a kabátnak is nagy hasznát vettük, hiszen a hőmérséklet 0 °C alatt volt. Felfedeztük Lőcse városának szépségeit, megtekintettük a Szt. Jakab templomot, a Városházát és a Szégyenketrecet is. Majd Szepesváralja következett, ahol megnéztük a várat, amely a középkori Magyarország legnagyobb vára volt. Délután a Tátrát vettük célba, ahol kalandos úton lejutottunk a gyönyörű vízeséshez, majd pihenőképpen sétáltunk egyet a Csorba-tó körül. Másnap reggel Eperjes, illetve Kassa felé indultunk. Kassán megnéztük  a Dómot, és a Szt. Mihály kápolnát. Leróttuk tiszteletünket Rákóczi fejedelem sírjánál, ahol elhelyeztük a méhészegyesület szalagját. Ez után a Betléri kastély következett, mely érintetlenségével mindenkit lenyűgözött. Olyan volt, mintha még most is naponta lépne ki a grófi család az ajtaján. A negyedik napot belföldön töltöttük. Haza felé az Aggteleki Cseppkőbarlangban csodálkoztunk rá a természet építő erejére. A kirándulás szakmai programmal zárult.
Remélem mindenki jól érezte magát, és emlékezetes napokat töltöttünk együtt. (képek a galériában: kirándulás 2016 menüpont alatt láthatóak)

Tisztelettel,

Somogyi Gyula